Fitness en voeding

Het onmenselijke work-outregime van Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Haal het niet om je hoofd om dit te kopiëren

Er zijn drie regels waar jij je als man aan moet houden: geef af en toe eens een rondje voor je maten op café en lees Manners.be voor wat stijladvies. O, en die derde? Haal het niet in je hoofd om de work-outregime van Dwayne Johnson te kopiëren. Geloof ons, je breekt en scheurt spieren waarvan je niet wist dat je ze had.

Je zou het natuurlijk kunnen proberen. Maar als je toch eens wist wat ‘s werelds best betaalde acteur van 2017 allemaal moet doen om in zo’n beestachtige vorm te komen – en bovenal blijven! –  zou je waarschijnlijk sterk aan jezelf gaan twijfelen. “Waarom kan ik dat niet, ben ik dan geen echte man??” Jawel, jij wel.

We hebben alleen de pech dat The Rock van een andere planeet komt. De kans is rond de 95 procent dat hij daarom jou kan bankdrukken terwijl jij aan het bankdrukken bent. Met bankdrukbank en al erbij.

De 46-jarige Johnson filmt momenteel zijn ‘Fast & Furious’ spin-off ‘Hobbs & Shaw’ samen met collega-actievoerder Jason Statham (die overigens ooit schoonspringer was, geen grap!) en andere überman Idris Elba. Wat leuk is, is dat Johnson vrij actief is on the gram. De aanloop naar de beelden van zijn personage Luke Hobbs documenteert hij dan ook vrolijk en jaloersmakend op zijn social kanaal.

18 weken afzien, maar niet voor Dwayne

Eind oktober plaatste Johnson deze foto op zijn Instagram en gaf hij zijn volgers inzicht in waar hij fysiek was voor de start van ‘Hobbs & Shaw’. In de post zegt hij dat zijn streefgewicht van 120kg is bereikt. Niet slecht, want hij heeft een paar blessures opgelopen. Hij, ja. En daarom zal het waarschijnlijk jouw dood worden als je dit probeert.

Zijn coach, Dave Rienzi, geeft op zijn account nog meer details weg over Johnson’s transformatie, tijdens alle andere verplichtingen die Johnson heeft. Enkele woorden van hem om het beest te typeren zijn:

  • “Nog een meesterlijke uitvoering door @therock. Een van de meest gedisciplineerde mensen op aarde. “
  • “UITDAGINGEN – Transformeer het lichaam zonder het huidige filmpersonage zichtbaar te beïnvloeden.”
  • “Beheer de calorie-inname ter ondersteuning van gerichte trainingen, een volledig opnameschema en een vleugje slaapgebrek met dank aan Baby Tia.”
  • “CHEAT MEAL MAGIC – Verschoven van pannenkoeken naar sushi en koekjes.”

The Rock zou The Rock niet zijn als hij tijdens de opnames niet gewoon lekker door bleef rammen. Want, waarom zou je stoppen als je je doel bereikt hebt aan het begin van de opnames? Johnson merkte op dat de opnames precies halverwege waren en vierde dat met … een stel 183kg hip thrusts.

Cheat meal hoort erbij voor The Rock

Zoals Rienzi al aangaf, is sushi het favoriete cheat meal van Johnson. Wanneer hij meer “gevuld” moet lijken, krijgt Johnson groen licht van Rienzi om pizza’s te verorberen om koolhydraten op te nemen. Veel koolhydraten.

24-11-2018 - Sander