Jan
Jan Life 20 jan 2019

Ja! Met de Y-brush poets je je tanden in 10 seconden

Tandenpoetsen is een saai taakje waar je dagelijks twee keer twee minuten mee zoet bent. Vind je dat tijdverspilling? De Y-brush klaart de klus op slechts tien seconden. 

De Y-brush is een van de meest succesvolle Kickstarter-campagnes van het afgelopen jaar, want blijkbaar vinden we tandenpoetsen collectief vervelend. Je tandenborstel gedurende twee minuten door je mond zitten hannesen is bij deze passé, de innovatieve tiensecondentandenborstel reinigt de tanden met behulp van sonische vibratietechnologie.

In plaats van een kleine borstelkop die je in je mond ronddraait zoals je die bij elektrische tandenborstels ziet, is de Y-brush voorzien van een siliconen bakje bekleed met nylon borstelharen. Die zijn in een hoek van 45 graden geplaatst en dat zorgt ervoor dat de bovenste of onderste helft van je gebit binnen enkele seconden proper is. Daarna is de andere helft aan de beurt.

Alle tanden tegelijkertijd poetsen

FasTeesH, het Franse bedrijf achter de Y-Brush, legt uit dat hun innovatie gebaseerd is op een observatie: “Een standaard opzetborstel kan slechts een deel van de tanden in één keer borstelen. In simpele termen: tanden poetsen kost tijd. Omdat de Y-Brush al je tanden tegelijkertijd borstelt, duurt het hele ritueel van het tandenpoetsen slechts 10 seconden, 5 seconden voor je bovenste tanden en 5 seconden voor je ondertanden.” Slimme jongens, die Fransen.

Voor elk gebit een passende Y-brush

De Y-brush is verkrijgbaar in vier verschillende maten, elk met drie verschillende vibratie-instellingen. Het bedrijf adviseert om het mondstuk elke zes maanden te vervangen.

Om de borstel te gebruiken, doe je simpelweg tandpasta in het mondstuk, plaatst je de borstel in de mond en zet je het ding aan. Terwijl de nylonborstels trillen, maakt je gedurende vijf seconden kauwbewegingen met je gebit. Als je klaar bent herhaal je de hele procedure voor de andere helft van je gebit. Tandenpoetsen op tempo dus, met slechts één nadeel: je zult wel je tanden moeten blijven flossen. Als het goed is deed je dat al, maar het kan geen kwaad om daar eens aan herinnerd te worden.

De Y-brush is nu beschikbaar als pre-order voor ‘slechts’ 109 euro. Dat is een smak geld voor een poetsbeurt. Aan de andere kant: een bezoek aan je tandarts kost al snel meer. Het hele pakket bevat een laadstation en een applicator voor de tandpasta. De verwachting is dat de set vanaf april 2019 wordt verzonden. Tot die tijd zul je dus zelf nog vier minuten van je dag moeten opofferen aan je mondhygiëne.

Zes gouden regels om je tanden proper en wit te houden

Reageer op artikel:
Ja! Met de Y-brush poets je je tanden in 10 seconden
Sluiten