Life 8 jan 2019 Thomas

Man die met Elon Musk naar de maan gaat scoort de populairste tweet ooit

De ambities van Elon Musk kennen geen grenzen. Hij wil naar de sterren en daar voorbij, maar de Zuid-Afrikaan begint dichterbij huis. In 2023 gaat zijn bedrijf SpaceX namelijk de eerste commerciële vlucht maken naar de maan. Dat betekent dat je met Elon Musk mee kunt en de primeur is voor Yusaku Maezawa. Deze Japanner telde een gigantisch bedrag neer voor een ticket. Hoe hij aan dat geld komt? De populairste tweet ooit geeft antwoord.

Yusaku Maezawa stuurde op 5 januari een tweet de wereld in en die is inmiddels meer dan vijf miljoen keer geretweet. Een nieuw record, maar waarom werd deze post massaal gedeeld door anderen? Je vindt het recordhoudende bericht hieronder, maar waarschijnlijk word je daar niet veel wijzer van.

Een op E.T. gebaseerde afbeelding en een Japanse tekst. Daar kunnen wij weinig mee (we spreken namelijk geen Japans), maar gelukkig heeft het internet ons een vertaling gegeven. Het bericht is een oproep waarmee je belachelijk veel geld kunt verdienen. Honderd willekeurig gekozen mensen die dit bericht retweeten maken namelijk kans op 100 miljoen yen. Dat is omgerekend een kleine 815.000 euro. Een goede reden om op de deelknop te drukken dus.

Yusaku Maezawa pakt record af van chicken nugget-tweet

Maar waarom geeft Yusaku Maezawa dit enorme bedrag zomaar weg? Wel, hij heeft wat te vieren. Zijn webshop Zozotown behaalde de afgelopen feestdagen namelijk een omzet van tien miljard yen. Onder het motto “Succes is alleen leuk als je het kunt delen” geeft hij van die omzet dus een deel weg. Vriendelijke en slimme vent, want nu heeft hij de populairste tweet ooit in handen en krijgt hij weer meer media-aandacht.

Dat betekent dus ook dat Carter Wilkerson zijn record kwijt is. De Amerikaanse tiener was lange tijd in het bezit van de populairste tweet ooit door Wendy’s om gratis nuggets te vragen. Bij 18 miljoen retweets zou hij een jaar lang gratis chicken nuggets krijgen. Dat lukte bij lange na niet, maar het leverde hem wel de populairste tweet op.

Nieuwe recordhouder op Twitter

De teller bleef hangen op 3,5 miljoen retweets en dat was lange tijd een record. Tot afgelopen weekend dus toen Yusaku Maezawa zijn tweet de wereld in stuurde. Die staat op het moment van schrijven op 5,2 miljoen retweets en dat aantal blijft maar stijgen.

KFC volgt slechts 11 mensen op Twitter en de reden is briljant

Reageer op artikel:
Man die met Elon Musk naar de maan gaat scoort de populairste tweet ooit
Sluiten