Jan
Jan Entertainment 12 feb 2019

Zal Apple met z’n 250 miljard dollar Netflix overnemen?

Elektronicabedrijf Apple zit momenteel op een geldberg van zo’n 250 miljard dollar. Wat het bedrijf daarmee gaat doen is nog niet duidelijk, maar de Amerikaanse bank JP Morgan Chase & Co maakte alvast bekend dat Netflix overnemen geen slecht idee zou zijn. 

Vorige week maakt Apple bekend hoeveel ze in hun kas hebben zitten. Ondanks de tegenvallende verkoopcijfers van de nieuwste iPhone-modellen, kan het bedrijf financieel weinig klagen. In hun ‘spaarpotje’ zit maar liefst 250 miljard dollar. Als je slim bent gebruik je die som natuurlijk om te investeren, zodat je er nog meer inkomsten uithaalt.

Is de overname van Netflix een optie?

JP Morgan Chase & Co dacht dat het wellicht slim is om iets te doen aan de concurrentie. Laten we eerlijk zijn, het idee van Apple om ook een streamingdienst te lanceren is leuk, maar men zal toch tegen de gigant Netflix moeten opboksen.

Met de 250 miljard dollar van Apple verdwijnt dat probleem als sneeuw voor de zon. Het bedrijf zou tenslotte een mooi bod op Netflix kunnen uitbrengen. De bank gaat ervan uit dat een overname van Netflix een kleine 190 miljard dollar zou kunnen opbrengen. Peanuts dus voor Apple.

Slimme zet van Apple

Volgens Morgan Chase zou het een slimme zet zijn. Zo kan Apple direct vele markten bereiken en de eigen content wereldwijd beschikbaar maken. Een ander groot voordeel is dat Apple niet veel hoeft te besteden aan eigen content, dat zit al in de reusachtige bibliotheek van Netflix.

De dominante positie van Netflix bedreigen is een opgave van formaat voor Apple en Morgan Chase ziet het dan ook niet gebeuren dat Apple daarin zou kunnen slagen.

Alternatief: Sonos of Blizzard

Mocht Tim Cook niet echt van plan zijn om het advies op te volgen, dan heeft Chase nog een ander voorstel. Zo zouden de game-ontwikkelaar Blizzard en speakerbedrijf Sonos een goede tweede en derde keus zijn.

Of Apple zich op een overname zal storten is nog niet duidelijk, maar het zou ons alleszins niet verbazen. 250 miljard dollar in kas houden is over het algemeen niet de beste manier om extra rendement te realiseren.

Ben je even vergeten wat Apple tot nu toe al heeft gerealiseerd? Hier een geheugenopfrissertje.

Alle Apple-producten ooit in één ellenlange infographic

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Zal Apple met z’n 250 miljard dollar Netflix overnemen?
Sluiten