Jan
Jan Shoes 27 dec 2018

De zelfstrikkende sneaker uit ‘Back tot he Future’ verschijnt in 2019

In ‘Back to the Future’ was Marty McFly nog enigszins verbaasd over de zelfstrikkende sneakers die hij aan zijn voeten kreeg, tegenwoordig kijken we niet eens meer op wanneer blijkt dat zoiets echt mogelijk is. Wat je misschien wél zal verbazen is dat de sneakers ook gewoon op de markt komen. 

Technologie voor de zelfstrikkende sneaker

Het is Nike die het futuristische schoeisel zal lanceren, en afgelopen september kregen we al een voorproefje met de Air Jordan 33. Bij deze sneaker moest je weliswaar nog zelf aan een speciale veter trekken, maar dat was dan ook alles. Het FastFit-systeem deed de rest en zorgt ervoor dat je voeten niet uit de basketters kunnen schieten.

Nike lanceert zelfstrikkend sneaker

Inmiddels hebben we dus al aan het idee kunnen wennen en volgens Andy Campion, CFO van Nike zouden we de écht zelfstrikkende sneaker mogelijk al in het voorjaar van 2019 mogen verwachten onder de noemer HyperAdapt.

zelfstrikken sneaker HyperAdapt

Geen nieuw concept

Het is niet voor het eerst dat Nike stappen in deze richting zet. Twee jaar geleden kregen we al een eerste idee van de HyperAdapt-zelfsluitende technologie, toen nog in een low-cut trainingsschoen met een prijskaartje van 720 dollar. De nu ontwikkelde technologie zal goedkoper uitpakken en de schoenen zullen waarschijnlijk een stuk lichter zijn. Dat ze er veel atletischer zullen uitzien dan de Nike Mag uit 2015 spreekt dus voor zich, en wie weet wil jij je dan wel in de schoenen begeven.

zelfstrikkende sneaker HyperAdapt

Overigens is de ontwikkeling van zelfstrikkende schoenen niet het enige waar Nike zich mee bezighoudt. Er zijn ook vergevorderde plannen om de volgende generatie Nike Air Max 720 te introduceren. Deze schoen zal dan de langste luchtzool ooit hebben. Die basketschoen zal niet goedkoop, maar wel betaalbaar zijn: voor 350 euro kun je een paar op de kop tikken.

Sta je nu al te trappelen om een nieuw stel sportieve schoenen te kopen? Er is keuze genoeg!

Ren 2019 in met een paar van deze hardloopschoenen

Reageer op artikel:
De zelfstrikkende sneaker uit ‘Back tot he Future’ verschijnt in 2019
Sluiten