Cami
Cami Love & Sex 17 jan 2020

Zo weet je of zij de juiste vrouw voor je is

Relaties zijn niet altijd gemakkelijk. Een goede relatie vraagt om toewijding en hard werk. Hoe weet je nu eigenlijk of je de juiste vrouw aan de haak hebt geslagen?

Je vertrouwt haar

Het is niet de bedoeling dat je je vriendin onderwerpt aan een verhoor als ze thuiskomt van een avondje feesten. Zij vertrouwt je ook als jij een pintje gaat drinken met de mannen. Je moet erop kunnen vertrouwen dat zij niet zomaar achter elke man op de dansvloer loopt als jij niet in de buurt bent. Ze vertrouwt je, omdat ze weet dat je haar respecteert. Als jij dat ook doet, staan jullie al heel ver.

Jullie levens sluiten goed op elkaar aan

Je voorkeuren en levenskeuzes zouden in grote lijnen moeten overeenkomen met die van haar. Jullie schema’s hoeven niet honderd procent op elkaar aan te sluiten, want jij hebt jouw carrière en zij die van haar, maar in alle hectiek weten jullie wel tijd voor elkaar te maken. Het is van groot belang dat jullie ook seksueel compatible zijn. Slechte seks kan een struikelblok zijn in een relatie. Hier zijn een aantal tips om je relatie spannend te houden.

Dezelfde interesses

Op een zeker moment in de relatie moeten jullie dezelfde dingen willen. Van welke take-away jullie willen bestellen tot samenwonen, kinderen en ga zo maar door. Er kan niets zo frustrerend zijn als samen zijn met iemand die je persoonlijke groei in de weg staat. Communicatie speelt hier een grote rol, maar je zal merken dat de relatie zijn houdbaarheidsdatum heeft bereikt als jullie niet dezelfde interesses en toekomstplannen delen.

Kun je goed om met haar vrienden en familie?

Ouders en vrienden spelen een belangrijke rol. Iedereen kan een goede schoonmoedergrap waarderen, maar als jij niet met die vrouw door een deur kan, ontstaan er problemen. Het klinkt oneerlijk (want dat is het ook), maar een goede omgang met haar ouders is cruciaal voor jullie relatie. Hetzelfde geldt voor haar vriendengroep. Als je die mensen niet kan uitstaan, zal dat snel voor gezaag zorgen. Jullie zouden de eersten niet zijn die hierdoor uit elkaar gaan.

Zo weet je of je relatie gemakkelijk is

Accepteer haar exact zoals ze is

Iedereen wil soms iets kleins veranderen aan zijn partner. Elkaar corrigeren is normaal in een relatie. Zij zal ook haar best doen om jou elke dag een beetje beter te maken. Je merkt het snel als je haar wil veranderen en het ergste is dat zij dat ook merkt! Als je het gevoel krijgt dat je je aan te veel karaktertrekken van haar ergert, kan het zijn dat zij niet de juiste vrouw voor je is.

Met de juiste vrouw loopt de relatie vlot

Het is geen opgave om op de trein te stappen om haar te bezoeken. Je lacht veel samen, je probeert zoveel mogelijk met elkaar te delen. Natuurlijk is er plaats voor een ruzie op zijn tijd. Het is uniek als je zelden of nooit een meningsverschil hebt met je vriendin. Als zo’n ruzie met weinig moeite wordt bijgelegd, weet je dat je helemaal goed zit.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo weet je of zij de juiste vrouw voor je is
Sluiten