Alrik
Alrik Style 7 sep 2019

7 zonnebrillen die je deze nazomer nog op je neus wilt schuiven

De zomer van 2019 loopt zit er bijna op, maar met een beetje geluk krijgen we nog een prachtige Indian summer. Ben je je zonnebril kwijtgespeeld op een of ander festival of wil je gewoon nog een exemplaar? Manners zette er zeven op een rijtje.

Geometrische zonnebrillen

Geometrische zonnebrillen waren de trend voor de zomer van 2019. Achthoekige glazen, driehoeken en andere hoekige modellen en dan het liefst met getint glas. Deze geometrische vormen zijn de gemakkelijkste manier om je te onderscheiden van de menigte.

zonnebrillen zomer

De top bar

Deze zien we al wat langer opduiken, maar is nog steeds uitermate cool: zonnebrillen met een top bar. Van een driedelig pak tot een zomerse strandoutfit: dit type zonnebril geeft iedere look een extra dosis flair.

zonnebrillen zomer

Kleurrijke zonnebrillen

In je collectie zonnebrillen zit waarschijnlijk niet al te veel kleur. In de zomer van 2019 kun je daar gerust verandering in brengen, want gekleurde glazen en monturen zie je vanaf nu overal, ook voor mannen. Pas wel een beetje op dat je geen Elton John wordt en draag zo’n bril niet bij een pak, tenzij je Chris Hemsworth heet.

zonnebrillen zomer

Jaren ’90-stijl

Hopelijk heb je nog een doos met oude zonnebrillen liggen, anders moet je even in de rommelkast van je vader kijken. De jaren ’90-stijl is namelijk weer helemaal terug. De zonnebril met kleine ovale glazen kwam vorig jaar al opzetten, en is dit jaar niet meer weg te denken. Maar ook andere modellen uit de nineties maken hun herintrede.

zonnebrillen zomer

Ronde glazen

Zonnebrillen met ronde vormen zijn nog steeds absolute must-haves. Onze favoriete model is de Ray-Ban met een metalen montuur.

zonnebrillen zomer

Aviator

‘s Werelds bekendste model, de aviator, mag dan tijdloos zijn, de afgelopen jaren is deze zonnebril een beetje uit het straatbeeld verdwenen. Maar 2019 is het jaar van de comeback van dit model. Vermijdt reflecterende glazen en kijk qua grootte goed welke variant het best bij jouw hoofd past. Voor inspiratie kijk je naar een willekeurige foto van Brad Pitt met een zonnebril op zijn hoofd.

zonnebrillen zomer

De sportzonnebril (athleisure)

Nee, niet alleen voor op de fiets of tijdens het hardlopen. De sportzonnebril is terug in het straatbeeld. Weet je nog dat je vroeger tijdens je vakantie in Salou of Lloret de Mar een Oakley op het strand kocht? Wel, die zijn nu dus weer cool. Hopelijk heb je ze nog liggen, anders moet je goed zoeken. Athleisure wordt deze trend genoemd en hij is helemaal terug.

zonnebrillen zomer

Meer zonnebrillentrends?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 zonnebrillen die je deze nazomer nog op je neus wilt schuiven
Sluiten