Entertainment

Zoveel kosten je favoriete Netflix-series om te maken

De duurste reeks kost 13 miljoen dollar per aflevering. Slik.

Bij elke prijsstijging mopperen Netflix-gebruikers, maar al die films en series die jij dagelijks tot je beschikking hebt kosten natuurlijk geld. En behoorlijk veel geld ook. De mensen van Digital Trends zetten op een rijtje hoeveel je favoriete shows gemiddeld kosten. 

‘Orange Is The New Black’

Laten we beginnen met ‘Orange Is The New Black’, een van de eerste grote successen van de streamingdienst, die dit jaar een zevende en laatste seizoen krijgt. Per seizoen zou Netflix er zo’n vijftig miljoen dollar in pompen. Met zo’n dertien afleveringen per seizoen kost een aflevering net iets minder dan vier miljoen dollar. Dat zijn al heel wat abonnees die daarvoor lidgeld moeten ophoesten.

‘House Of Cards’

Nog zo’n show die de beginjaren van Netflix zo succesvol heeft gemaakt, is ‘House of Cards’. Vorig jaar zagen we het laatste seizoen, zonder Kevin Spacey. Voor die show maakte Netflix zo’n zestig miljoen dollar per seizoen beschikbaar, waardoor een gemiddelde aflevering 4,5 miljoen dollar kostte om te maken.

‘Marco Polo’

‘Marco Polo’ is een van de shows die je kunt plaatsen in het rijtje van geflopte reeksen. Netflix had op hoge kijkcijfers gehoopt, maar die vielen dik tegen. Bovendien werd de reeks ook niet erg goed beoordeeld, en dat terwijl er flink wat geld in werd gestoken. Het eerste seizoen kostte 90 miljoen dollar en leverde tien afleveringen op, wat dus neerkomt op 9 miljoen dollar per aflevering.

‘Sense8’

Ook ‘Sense8’ was niet helemaal wat het moest zijn. De reeks werd goed beoordeeld, maar was erg duur om te maken. Een seizoen van twaalf afleveringen kostte 108 miljoen dollar, wat neerkomt op 9 miljoen dollar per aflevering. Een deel van die hoge kosten was te wijten aan het feit dat de serie over de hele wereld werd gefilmd.

‘The Crown’

Toch is er duidelijk één show die de kroon spant – letterlijk dan. ‘The Crown’ kost maar liefst 130 miljoen dollar per seizoen van tien afleveringen, wat dus neerkomt op 13 miljoen dollar per aflevering. Gelukkig lijkt de reeks dat ook waard te zijn, want hij wordt goed bekeken en slaat vooral goed aan bij vrouwen.

Niet alleen wordt Netflix af en toe duurder, het wordt in de toekomst misschien ook onmogelijk om een account te delen

Bron: Digital Trends 

18-02-2019 - Lesley