Entertainment

Dus daarom komen er dit jaar ineens zoveel Marvel-films uit

Al vinden wij dat allesbehalve erg

Vroeger was een superheldenfilm in de biscoop een unicum – je moest lang zoeken voor je je gading vond én ellendig lang wachten tot het vervolg uitkwam. Nu schieten de superheldenfilms echter als paddenstoelen uit de grond en bovendien is de kwaliteit ook veel beter geworden. Denk maar aan Marvel, de producent die het voorbije jaar wel érg veel films op je losliet. 

De kwaliteit van de oudere superheldenfilms liet vaak te wensen over – denk maar aan voorbeelden als ‘Batman Forever’. Met de komst van de eerste ‘Iron-Man’-film en de ‘Batman’-trilogie van Christopher Nolan is er echter veel veranderd en zeker dit jaar is ook Marvel Studios écht goed bezig. En volgens Kevin Feige, het hoofd van Marvel, zit daar een groter plan achter.

In een interview met Cinemablend legt hij uit waarom ze inmiddels drie films per jaar uitbrengen. Het antwoord zit hem met name in het publiek. Dat wil enerzijds een vervolg te zien krijgen op haar favoriete films (kijk maar naar de ‘Avengers’-reeks), maar anderzijds vinden ook de mensen van Marvel het fijn om zo intens met de films bezig te zijn. Dat geeft hen de mogelijkheid personages verder uit te diepen, wat de films natuurlijk alleen maar ten goede komt.

marvel

Naast die grote vervolgverhalen, die over het algemeen goed zijn voor veel bezoekers, is er ook ruimte voor vernieuwing. En daarom worden er zo nu en dan compleet nieuwe personages geïntroduceerd – denk maar aan ‘Black Panther’, een personage dat zijn eigen film kreeg nadat hij eerder al als cameo in een andere film verscheen. Ook minder grote personages kunnen een eigen film krijgen, waar ‘Antman’ een goed voorbeeld van is.

marvel

Zo manier hoopt Marvel enerzijds te kunnen voldoen aan de verwachtingen die het grote publiek schept en anderzijds ook te zorgen voor vernieuwing en verrassing. Voorlopig wil Marvel op deze manier doorgaan en zijn we dus nog niet af van de berg aan superheldenfilms. Al hebben we zo de indruk dat je dat niet al te erg vindt.

Een echte Marvel-leek die zijn kennis wil bijschaven? Deze films moet je gezien hebben voor je aan ‘Avengers: Infinity War’ kunt beginnen.

17-07-2018 - Lesley