Jutta
Jutta Life 3 dec 2018

Zoveel uur per week zou je moeten werken volgens Elon Musk

Succes komt niet zomaar aanwaaien en die loonsverhoging krijg je niet omdat je altijd vriendelijk naar de baas lacht. Werken zul je! Om het leed te verzachten schotelt Manners je wekelijks een tip voor die je carrière vooruit kan helpen. Dat doen we op maandag, zo kom je meteen op stoom voor een productieve werkweek. 

Zoek je nog een uitdagende baan? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Elon Musk is op zoek naar nieuwe mensen. Bij SpaceX, Tesla, The Boring Company en Neuralink staan vacatures open. Dat wilde de Zuid-Afrikaan graag even onder de aandacht brengen en dat deed hij op de gebruikelijk manier: hij stuurde een tweet de wereld in. Dat leverde een interessante conversatie op waarin Elon Musk onthulde hoeveel uur je per week moet werken om de wereld te veranderen.

De oproep van de excentrieke ondernemer begon met een drietal tweets. Vooral de tweede is interessant. Hierin zegt hij namelijk dat werken voor zijn bedrijven niet gemakkelijk is. Het is geen nine to five-job, want volgens Elon Musk is veertig uur per week werken niet genoeg. Om niet iedereen af te schrikken, gooide hij er nog een tweet achter, waarin hij zegt dat het niet voelt als werk als je het leuk vindt.

Kun je parttime de wereld veranderen?

Allemaal goed en wel, maar hoeveel uur moet je dan wel werken? Een goede vraag en daarom besloot Twitter-gebruiker Margreth Mpossi hem gewoon te stellen. Dus meneer Musk: als je het verschil wilt maken, hoeveel uren moet je dan met je werk bezig zijn? Gelukkig is de topondernemer zo vriendelijk om een concreet antwoord te geven.

Less is volgens Elon Musk dus niet more

Het is dus afhankelijk per persoon, maar zo rond de tachtig uur met pieken van boven de honderd uur per week is waar je op moet mikken om de wereld te veranderen, volgens Musk. Prima, maar wij voelen toch iets meer voor de vierdaagse werkweek. De wereld veranderen laten we wel over aan Elon Musk zelf.

Ford-topman zet met één meesterlijke tweet Elon Musk weer op zijn plaats

Reageer op artikel:
Zoveel uur per week zou je moeten werken volgens Elon Musk
Sluiten