Leroy
Leroy Stuff 21 jan 2019

Dit Zwitserse horloge heeft een ingebouwde crypto-wallet (ook voor bitcoins)

Een fabrikant van luxehorloges lanceert dit jaar een mechanisch Zwitsers horloge met ingebouwde crypto-wallet. De digitale portemonnees zijn essentieel voor het veilig opbergen van je digitale munten en het is mooi meegenomen als ze in een stijlvolle verpakking zitten. 

Foto hierboven: geen weergave van het horloge uit dit artikel 

Het bedrijf A. Favre & Fils  kondigde het horloge vorige week aan. Volgens de makers is het voorzien van een zogenoemde cold wallet (die, in tegenstelling tot een hot wallet, niet met het internet verbonden is, wat een veiligere manier is om je cryptomunten te bewaren) en is het een “een veiligheidsoplossing voor digitale munten van het allerhoogste soort”.

A. Favre & Fils-CEO Laurent Favre zei er het volgende over: “We hebben dit horloge ontwikkeld met het idee om iets nuttigs aan de crypto-community aan te bieden, in plaats van iets waar je simpelweg veel geld aan uitgeeft.”

Wat moet dat kosten?

Dat het geen nutteloos gadget wordt wil echter niet zeggen dat het horloge een meeneemprijsje krijgt: volgens Favre gaat het tussen de 100.000 en 140.000 euro kosten. De precieze prijs is afhankelijk van het model, de features en materialen. Je wilt dus eerst wat winst maken met je cryptogeld voor je investeert in dit hebbeding.

Wanneer komt het horloge met ingebouwde crypto-wallet op de markt?

Het horloge belooft gegarandeerde in-data veiligheid en bescherming van privacy. Volgens A. Favre & Fils kunnen we het eerste prototype verwachten in het tweede kwartaal van 2019. “We zijn druk bezig met de ontwikkeling van het horloge. We zoeken naar relevante functies, die passen in het geavanceerde design van een mechanisch horloge.”

“Het voelt een beetje als het onderzoeken van de toekomst voor stroomtreinen in een periode waarin al elektrische treinen rijden.” Helaas is er nog geen beeld beschikbaar van het horloge en is nog niet bekend of je het horloge met digitale munten zult kunnen kopen, al zou dat laatste niet meer dan logisch zijn.

Gemakkelijk je bitcoins beveiligen met deze 7 handige tips

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Dit Zwitserse horloge heeft een ingebouwde crypto-wallet (ook voor bitcoins)
Sluiten